İstanbul 7 Şubesi

Miraç gecemiz mübarek olsun.

Bu gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Allah ile yüce bir buluşma gerçekleştirdiği Miraç Gecesi’ni idrak ediyoruz.

Bugün, aynı zamanda milletimizi derinden yaralayan, 11 ilimizi içine alan ve 50 binden fazla insanımızın can verdiği depremlerin yıl dönümüdür. Depremlerde ve afetlerde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Peygamber Efendimizin İsra yolculuğu ve sonrasında Miraç’a yükseltildiği bu özel gece, ibadet ve dualarla arınacağımız bir fırsat kapısı olarak bahşedilmiş; cahiliye zilletine gömülmüş idraklerin Kur’an-ı Kerim’in aydınlığıyla buluşmasının, inanç değerlerimizi hatırlamanın, ömür muhasebesini yapmanın gecesi olarak Rabbimizin ikramıdır. Bu kutlu gece, aynı zamanda insanlık adına adalet ve barış çağrısını içinde barındıran bir gecedir.

Bu meyanda, miracın şehri Kudüs, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve onun mübarek çevresi, Filistin, Gazze yıllardır süren ve bugün de devam eden siyonist İsrail’in zulmü altında inlemekte; bu topraklar, tarihte misli görülmemiş bir vahşete, mezalime, soykırıma şahit olmaktadır.

Sömürünün, vahşetin, zulmün ve Gazze’de yüzyılın soykırımının milyarlarca insanın gözü önünde arsızca gerçekleştirildiği bir zamanda, Miraç Gecesi’nin, başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurları sevindirecek gelişmelerin habercisi; Kudüs ve Filistin’in özgürlüğüne, kurtuluşuna, ümmetin birliğine ve dirliğine vesile olmasını temenni ediyoruz.

Bu duygularla, milletimizin ve bütün İslam âleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ediyoruz.