İstanbul 7 Şubesi

"Merkezî görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı yapılsın" talebimiz hayata geçiyor.

Mart 2022 tarihinde YÖK’e yazılı başvuruda bulunarak, üniversitelerde görevde yükselme ve ünvan değişikliği merkezî yazılı sınavının YÖK tarafından gerçekleştirilmesini ve bu amaçla kamu üniversitelerinden talep toplanmasını istemiştik.

Başvurumuz ve girişimlerimiz sonuç verdi. YÖK, üniversitelere yazı göndererek, 2024 yılı içerisinde görevde yükselme ve ünvan değişikliği merkezî yazılı sınavı açacağını bildirerek, boş kadroların girilmesini talep etti.

Çok sayıdaki üniversite yönetiminin merkezî görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı beklentisi bulunmasına rağmen koordinasyon eksikliği ve planlama uyumsuzluğu gibi sebeplerle bu yönde somut bir resmî girişimde bulunamadığı gözetildiğinde YÖK’ün kararı son derece isabetli olmuştur. Üniversiteler de gerekli özeni göstererek, kendi bünyelerindeki münhal kadrolar için duyurusu yapılan merkezî sınava iştirak etmelidir.

YÖK’ten, şimdi de ‘üniversite idari personelinin yer değiştirebilmesi için aldığımız toplu sözleşme kararı’nı hayata geçirmesini bekliyor ve istiyoruz.