İstanbul 7 Şubesi

Memur-Sen Antalya’da Filistin’e destek yürüyüşü yaptı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, insanlığın, tarihin en kirli savaşlarından biriyle yüz yüze olduğunu ifade ederek, “Bugün Filistin’de insanlık saldırı altında. Kaç gündür, o küçük alanda insanlar can pazarında yaşıyor ama bilsinler ki insanın onuru ayağa kalkacak ve İsrail’i yenecek” dedi.

Memur-Sen Antalya İl Temsilciliği, Eğitim-Bir-Sen Şube yönetimleri, ilçe temsilcileri, kadın komisyonları, Toç-Bir-Sen şube başkanları/il temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üyeler ve vatandaşların katılımıyla “Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet Yürüyüşü” düzenledi.

Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar meşalelerle yürüyen kalabalık, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Genel Başkan Ali Yalçın, yaptığı konuşmada, Filistin’de yaşanan katliama karşı seslerini yükseltmek için eylemde olduklarını söyledi. İnsanlığın, tarihin en kirli savaşlarından biriyle yüz yüze olduğunu kaydeden Yalçın, “Hiçbir hukuku tanımayan katil sürüsü insanlığa saldırıyor. Bugün Filistin’de insanlık saldırı altındadır. Üstelik, sözde uluslararası hukuku tesis edenler, katilin sırtını sıvazlayarak daha da cesaretlendiriyorlar. Amerika, İngiltere, AB ülkeleri Siyonist İsrail’le dayanışma hâlinde. O katil de çocuk kadın demeden daha da hınçlanarak katliamına devam ediyor. Kör bir inanç uğruna, bütün değerler yerle bir ediliyor. Gazze’de hiçbir değeri gözetmeyen bir katil sürüsü. Evet, insanlığın izzetini, onurunu ayaklar altına alıyor” şeklinde konuştu.

Siyonist teröristlerin ne kadar korkak olduğunu, insanlıktan yoksun ırkçılıklarını da çok iyi bildiklerini vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihsel alışkanlıklarıdır. Onlar her şeyi tahrif ederler. Gerçekleri kirli propaganda çarkıyla nasıl saptırdıklarını, tahrif ettiklerini de biliyoruz. Sicillerini çok iyi bildiğimiz emperyalistlerin desteğini alarak, yeryüzünde ifsat çıkaran bu şebekenin; katili kurban, kurbanı katil gösteren bir düzenekleri var. Kaç gündür bomba yağdırıyor küçücük bir alana. Kaç gündür, o küçük alanda insanlar can pazarında yaşıyor.  Savaşlarda, emin yerler vardır. Ne olursa olsun, mabetlere, okullara, hastanelere dokunulmaz. İnsanlara sığınacak yer bırakmadı bu katiller. Binlerce insanı katlettiler ama bilsinler ki, insanın onuru ayağa kalkacak ve İsrail’i yenecek. Sadece İsrail’i mi? Temelinde mazlum kanı olan emperyalist uygarlığın temsilcilerini de yenecek insanlık. Biz direneceğiz. Filistin’de direnenlere direniş ekleyeceğiz. Çünkü biz gerçekleri biliyoruz. Propaganda sisteminin kirli bilgilerine karşı… Biz nasıl bir kanlı stratejinin devreye sokulduğunun farkındayız. Dünyanın tüm vicdanlı yürekleri de bunun farkındadır.”

Vicdanıyla, onuruyla yaşayan insanlarla bir direniş hattı tahkim edip haykıracaklarını belirten Yalçın, “Ey zalim siyonist yenileceksin! Biz bugün İsrail’e destek veren şebekenin kanlı sicilini bildiğimiz için direniyoruz. Onların, yeryüzüne düzen getireceğiz sözüne asla inanmadık, inanmayacağız da. Çünkü onların, ifsat edici olduklarını, küçük bir azınlık için dünyayı ateşe vereceklerini çok iyi biliyoruz. Kızılderilileri onlar katletti. Onların ellerinde hâlâ Afrikalı kanı var. Birinci-ikinci dünya savaşında on milyonlar onların stratejileri yüzünden öldü. Vietnam’da insanlar üzerine napalm bombası atanlar bunlar. Daha dün Irak’ta milyonu aşkın insanı katlettiler. Bugün ekranlar önünde, İsrail’i mağdur göstermek için timsah gözyaşları döküyorlar. Biden, katil Netanyahu ile sarılarak sahte acı pozları veriyor. İngiltere’nin Hintli Başbakanı Sunak, ‘Sizinle birlikte yas tutuyorum’ diyor. Dün Yahudileri gettolara hapseden, gaz odalarına gönderen Almanya’nın başbakanı da gelip destek açıklaması yapıyor. Bütün emperyalistler bölgemize üşüştüler. Neden? Kuzuyu katleden kurdu korumak için. Biden ne diyor bakın: ‘İsrail olmasaydı bir İsrail icat etmek zorunda kalırdık.’ Bu bir itiraf değil mi? Emperyalizm bu. Onların hukuktan anladığı bu. Yere batsın sizin hukukunuz. Terörü bir yöntem olarak benimseyenler, hukuktan, adaletten ne anlar. Teröriste vekâlet verenler, teröristi koruyanlar, canını, namusunu koruyanlara terörist diyor. Soykırımcıyı koruyan bir hukuk olur mu? Siyonist İsrail, emperyalistlerin oluşturduğu uluslararası hukukun şemsiyesi altında soykırım suçunu işliyor. ABD vetosuyla da BM Genel Kurulu tarafından bu suçun üstü örtülüyor. Köhne dünya, çarpık çağ… Bu düzen değişmeli, katili, zalimi koruyan bu sistem değişmelidir. Siyonist İsrail’in yaptıklarını perdeleyen ikiyüzlü düzen yerle yeksan olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘dünya beşten büyüktür’ sözü, bütün insanlık için bir işaret fişeğidir. Bu söz Filistin başta olmak üzere, dünyanın bütün mazlumları için de umuttur” diye konuştu.

Ali Yalçın, insanlığı savunmak, mazlumun yanında saf tuttuklarını göstermek, insanlık onuru için yürüdüklerini dile getirerek, “Buradan bütün insanlığa sesleniyoruz. Artık açıkça konuşmak gerekiyor. Onlardan korkmadığımızı buradan, Antalya’dan bir kere daha haykırıyoruz. Onların, kıyamet silahlarına karşı bizim insanlığımız, imanımız var. Onların kirli propaganda düzenine karşı bizim hakikate inancımız var. Hakikate imanımızla diyoruz ki, zulüm ile abad olunmaz. Zalim yenilecek, Siyonist İsrail yenilecek. En insanoğlu, kalk ayağa… Biz bugün insanlığımızdan utanırken, çocuk yüreği yenecek o zalimleri. Buna da iman ediyoruz. Ey insanlık, çocukların ölümü titretir arzı derler. Kaç çocuk öldü, kaç ananın yüreği dağlandı. Elinde evladının cansız bedeni, kaç baba yangının ortasında çaresiz kaldı. Evet, biz insanlığımızdan utanırken, o çaresiz babanın kollarındaki cansız bebeğin bakışı arzı titretiyor, zalimin sonunu hazırlıyor. Ey insanoğlu kalk ayağa, onuruna sahip çık. Suskunluğunla suça ortak olma” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Eyüp Bülent Miran da açılışta kısa bir konuşma yaptı. Yürüyüşe, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, İbrahim Ethem Taş ve AK Parti İl Başkanı Ali Çetin de destek verdi.