İstanbul 7 Şubesi

Kurban yakınlaşmanın ibadeti, bayram yardımlaşmanın bereketidir.

Kurban Bayramı’nı, maddi çıkar ve menfaate ayarlı hayatın içinde şuursuzca koşuşturmaktan yorgun düşmüş, facia haberleriyle bunalmış insanlara gerçek bir esenlik bildirisi, ruhların ve benliklerin serinlik müjdesi, hayat dolu medeniyetimizin eşsiz nimeti, gerçek bir huzur fırsatı ve imkânı olarak idrak etmenin sevincini yaşıyoruz.

Kurban, Allah için feda etmek, fedakâr olmaktır. Allah’a tereddütsüz inanmanın, İsmail’ce teslimiyetin, İbrahim’ce tevekkülün ibadet olarak ifadesi olan Kurban, aynı zamanda yardımlaşmayla, dayanışmayla, paylaşmayla Müslümanların kardeşlik bilincini hayata katmanın da vesilesi ve sevincidir. Kurban, sadece Allah’a yakınlaşma inanç ve duygusuyla yapılan yardımlaşma ve paylaşmanın bereketlenerek hayatın her katına yayılması, toplumun her anını güzelleştirmesidir.

Bencillikten, hırstan, tamahkârlıktan uzaklaşıp Allah’a, İlahi iradeye yaklaşmak ve teslim olmaktır Kurban. Ezilenlerle, yoksullarla, yoksunlarla dayanışmak; ezilenleri, yoksullukları, kimsesizliği ortaya çıkaran iklimle hesaplaşmaktır.

Çevremizde, bölgesel ve küresel düzeni olumsuz etkileyen ateş çemberi ve ekonomik daralmaların yaşandığı bir sırada meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı yıkım ve yaraları sarma seferberliği içindeyken Kurban Bayramı’nın hayatı canlandıracak, umudu çoğaltacak fırsat ve imkânlarına ziyadesiyle ihtiyacımız vardır. Bayramla birlikte canlı kılmamız gereken paylaşımcı medeniyet değerlerimiz, Türkiye’nin yeni yüzyılında da erdemi hayatının düsturu bilen milletimizin en temel imkânı, avantajı olacaktır.

Savaş, terör ve ekonomik daralmalara bağlı olarak hemen her coğrafyada gözlenen şiddet, kan, gözyaşı, yokluk ve yoksullukla, küresel bir bunalım yaşayan insanlığın, özellikle de kriz bölgelerinin, Kurban Bayramı’nın kitleleri yakınlaştıran, acıları dindiren, sevinçleri çoğaltan, barış ve mutluluğu ikame eden iklimine ihtiyacı vardır.

Eğitim-Bir-Sen olarak, Kurban Bayramı’nın milletimizin, İslam âleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını; esenlik ikliminin tüm dünyayı kuşatmasını temenni ediyoruz.